Gao Shan, high mountain tea
Dayuling, Da Yu Ling, is een licht geoxideerde oolong uit de hoogste bergen, op 2500 meter hoogte, waar de hoogste gradatie Li Shan Oolong vandaan komt. Hoge bergen, mist, en een koel klimaat zorgen er voor dat de theeplanten langzaam groeien en daardoor veel smaak ontwikkelen!
Deze thee is prachtig vaker op te schenken en laat bij iedere infusie weer andere smaken los. Hij komt het mooist tot zijn recht in een klein theepotje (Yixing) of een Gaiwan.
- Herkomst: Taiwan
- Regio: Li Shan, Taichung
- Hoogte: 2500 meter
- Cultivar: Qing Xin
- Oogstperiode: winter, december-februari
- Infusie: Geel / groen, helder
- Aroma: Bloemen, met fruittonen
- Smaak: Zoet, romig, bloemig
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
Recept: 12 gram | 1 liter zacht water | 95-100℃ | 2 minuten
Gaiwan of Yixing pot: 7 gram | 110 ml zacht water | 100℃ | wassen, 30 sec, 30 sec, 50 sec, 70 sec, 90 sec, 120 sec, 150 sec, 180 sec
Hier zie je de verschillende hoogtes in Taiwan waarop thee groeit. Deze soorten groeien niet allemaal op dezelfde berg maar op de aangegeven hoogte.
Wees de eerste om “418.1 Taiwan Dayuling” te beoordelen