Zeldzame hand bewerkte thee, gemaakt van de oudste wilde (Shan) theebomen in Hà Giang.
Dit is een theegebied in de prachtige bergachtige provincie in het noord oosten van Vietnam. Het deelt een 270km lange (land en rivier) grens met Yunnan in China.
Van de eerste pluk wordt maar 30kg geproduceerd en jij krijgt de kans dit te proeven!
Deze Vietnamese wilde thee groeit in de bossen op de bovenste hellingen van het gebied wat Hoàng Su Phì heet in Hà Giang. De locale bevolking, de ethnische minderheid Dao, produceert hier al eeuwen lang thee omdat er veel groeit. Ze maken dit niet zoals wij gewend zijn maar met name om te eten. Ook produceren ze thee zonder een specifiek rolproces. De thee wordt geplukt, verwelkt, verhit, gerold en gedroogd in de zon. voor het roosteren kiest men de laagste rooster temperatuur om de blaadjes zo fris mogelijk te houden.
Er wordt gezegd dat de Shan-variëteit hier al vóór de Assamica-variëteit is geweest.
Het is een lokale gewoonte om de theeblaadjes een tijdje in een pot boven een open vuur te roosteren voordat je de thee zet.
- Herkomst: Vietnam, Provincie Ha Giang
- Regio: Hoàng Su Phì
- Hoogte: 2000 meter
- Cultivar: Camellia sinensis var. assamica (Shan)
- Oogstperiode: Februari
- Infusie: Zacht geel, groen
- Aroma: Grassig, zoet, kruisbessen, tarwe, honing, moerbeien
- Smaak: Fris, bloemig
- Body: Medium
- Gradatie: Premium
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee, groeit in een omgeving waar geen bemesting of bestrijding plaats vindt
Gaiwan of Yixing pot: 7 gram | 110 ml zacht water | 80℃ | korte trektijd 30 sec-1 min
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.