Deze Yubi Cha (Sencha) komt van een relatief jong aanbouwgebied
Uitgebreide omschrijving: In Korea vinden we 3 bekende productie gebieden namelijk Hadong, Jeju eiland en Boseong. Boseong wordt beschouwd als de beste en wordt geprezen om zijn heerlijke geur en smaak. Aan de voet van Hwangseongsan mountain zijn zo’n 20 theetuinen die een paar honderd kilometer beslaan. De heuvels zijn bezaaid met kronkelende rijen van thee heggen. De rijen zijn keurig gesnoeid om in het voorjaar voor mooie nieuwe scheuten te kunnen zorgen.
- Herkomst: Korea
- Regio: Boseong
- Oogstperiode: Midden April
- Cultivar: Yabukita
- Kleur: Geel/groen
- Smaak: Een jade groene, vitaliserende kop met intensieve smaken en tonen van vruchten
- Gradatie: First Grade
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Ja
Recept:
12 gram (5 maatschepjes)
1 liter zacht water
80℃
2 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.