Diepgestoomde Sencha met betoverende aroma’s en een complexe smaak!
De eerste pluk van deze half-schaduw thee. Als je het zakje opent komt de heldere, warme hartige geur van bouillon je tegemoet. De umamirijke smaken, complex, helder fris, hartig en zoet geven je het gevoel een moment volop van het leven te genieten!
Deze thee is ongeveer 3 weken overschaduwd, waardoor hij een zoetere smaak krijgt en lang gestoomd (Fuka mushi 1-3 minuten) waardoor de umami goed tot zijn recht komt. Door het stomen, breekt de thee sneller waardoor de naaldjes kruimeliger zijn.
De theecultuur in de de Yame regio komt al uit de 13de eeuw. Hoshino ligt tussen de Minou- en de Kumado bergen. Hierdoor ontstaat een perfect klimaat voor thee. Door de hoge bergen, veel mist en de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, vruchtbare aarde en bergwater is de thee van hoge kwaliteit. De thee kan in deze omstandigheden maar langzaam groeien waardoor aroma’s en smaken in de thee toenemen. Yame thee staat bekend om zijn zoete, volle umamirijke kwaliteit
- Herkomst: Japan, Yame Hoshino
- Regio: Kyushu, het zuidelijkste eiland van Japan
- Hoogte 1080m
- Cultivar: Yabukita
- Oogstperiode: Voorjaar, April 2023
- Infusie: Fris groen
- Smaak: Vol, helder, fris, grassig, zoet, zacht, complex, umamirijk
- Cafeïne houdend: Ja
- Biologisch: Nee
Recept:
Deze thee is te smaakvol om in een literkan te maken, gebruik hiervoor een klein potje of de traditionele Kyusu
5-7 gram (3 maatschepjes) 200ml, 50-70 graden, 1ste infusie 45 sec, 2de infusie 30 sec, 3de infusie 1min.
Ook als coldbrew heel mooi