Glanzende en diepgroene blaadjes.. First flush met een overweldigend aroma en complexe smaken!
De prachtige eerste pluk van deze thee bezorgt je een geluksgevoel, al bij de eerste slok. Als je het zakje open maakt, komt de heerlijke, warme intense geur van bouillon je tegemoet. De umamirijke smaken, complex, helder fris, hartig en zoet geven je het gevoel dat de tijd even stil staat en je alleen maar geniet.
Deze thee is 21 dagen overschaduwd, 90% van het zonlicht wordt gefilterd door netten, en lang gestoomd (chumushi 45-60 sec)
Deze thee groeit in de bergen in de mist en vanuit de theeplantage heb je zicht op de vulkaan Sakura Jima. Deze vulkaan spuugt regelmatig as en rook.
- Herkomst: Japan
- Regio: Kagoshima, Kirishima gebergte op Kyushu het zuidelijkste eiland
- Cultivar: Yabukita en Seamidori
- Oogstperiode: Voorjaar, begin mei 2020
- Infusie: Fris groen
- Smaak: Helder, fris, fruitig, complex, umamirijk
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Ja
Recept:
Deze thee is te smaakvol om in een literkan te maken, gebruik hiervoor een klein potje of de traditionele Kyusu
5-7 gram (3 maatschepjes) 200ml, 60 graden, 1ste infusie 45 sec, 2de infusie 30 sec, 3de infusie 1min.