Deze Genmaicha is een groene thee met kenmerkende gepofte bruine rijst korrels.
Uitgebreide omschrijving: Dit is een Bancha thee met gepofte rijst. Wordt ook wel ‘bruine rijstthee’ genoemd. Het was oorspronkelijk een drank die door de armen werd gedronken. Zij vergrootten hun theevolume door er gepofte rijst aan toe te voegen wat rijkelijk voor handen was en goedkoop. Nu wordt het gedronken door alle lagen van de bevolking, vaak bij de maaltijd. Probeer deze thee maar eens bij gegrild vlees of gegrilde groenten.
- Herkomst: Japan
- Regio: Thee Uji, Kyoto. De rijst uit Nara
- Oogstperiode: Mei
- Cultivar: Yabukita en Komakage
- Gradatie: First Grade
- Infusie: Licht geel/bruin
- Smaak: Frisse grassmaak van de groene thee gemengd met de geroosterde rijst
- Cafeïne houdend: Ja
- Biologisch ingekocht: Ja
Recept: 11 gram (4 maatschepjes) | 1 liter zacht water | 85℃ | 2 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.