Geroosterde Kukicha is een steeltjes thee, gemaakt van groene thee maar zonder blaadjes.
Het zijn de steeltjes van het theeblad, en een deel twijgjes.
Door het roosteren hebben deze steeltjes een lekker zacht, mild nootachtig aroma gekregen, de infusie is een beetje crémig
- Herkomst: Japan
- Regio: Shizuoka
- Hoogte: ongeveer 200 meter
- Cultivar: Yabukita
- Oogstperiode: Tussen de eerste en tweede pluk
- Infusie: Goudbruin
- Aroma: Geroosterd
- Smaak: Licht notig, cremig, hint van bruine suiker
- Body: Medium
- Gradatie: Basic
- Cafeïnehoudend: Ja, door de steeltjes en het roosterproces beduidend minder dan in thee!
- Biologisch: Ja
- Lekker bij: Warme gerechten, als coldbrew als koud drankje voor elke moment van de dag
Zetmethode: 12 gram | 1 liter kokend water | trektijd 5 minuten of langer
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.