De blaadjes zijn zorgvuldig geplukt, je ziet hoe piepklein ze zijn en vol haartjes!Het productie proces bestaat uit verwelken en verschillende ronden van kort en op lage temperatuur wokken, daarna wordt pas handmatig gerold om de blaadjes niet stuk te maken maar wel de cellen om het sap vrij te geven.
Dit proces zorgt ook voor de krullende vorm van het droge blad. Hierna wordt de thee pas verhit om het oxidatie proces te stoppen.
- Herkomst: China
- Regio: Si Chuang, Ming Shan district
- Teafarmer: Lin Xiao Chun (林小春)
- Cultivar: Lao Chuang Cha, planten ongeveer 5 jaar oud
- Oogstperiode: 15 maart 2022
- Infusie: Zacht groen
- Aroma: Orchidee, fruit, gras
- Smaak: Zoet en fris
- Body: Zacht, vol
- Gradatie: High End
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
- Lekker bij: Zachte witte kazen
Westerse zetmethode: 12 gram thee | 80 graden zacht water | 2 minuten trekken
Gong Fu: 6 gram | 100 graden | 30 sec, 25 sec, 25 sec, 30 sec, 45 sec..
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.