Nieuwe theesoorten

Thee uit Malawi, Afrika

Ik heb prachtige thee uit Malawi gekregen. Een witte, gestoomde groene en een handbewerkte zwarte thee. De witte thee is zo enorm anders dan de witte thee uit China! Dat geldt ook voor de andere theesoorten. Je kunt ze ook niet met elkaar vergelijken, ze groeien op een totaal ander continent met andere aarde, een ander klimaat en natuurlijk andere cultivars (net zoals er tientallen verschillende soorten appels zijn)
140 Satemwa Needles
610 Malawi Bvumbwe Handmade Treasure
320 Malawi Zomba steamed green

Rozenknoppen

Ook heb ik rozenknoppen. Biologisch met een verleidelijke rozengeur! Ook in de infusie ruiken ze nog heerlijk en de infusie heeft een lichtgroene kleur met een heerlijk zacht, rond en volle smaak. Voor mama en voor je liefste…

Gele thee

Dan heb ik nog een prachtige gele thee in China gekocht. Anhui is de provincie waar deze thee groeit! De thee is geplukt op 12 april 2016. Hij groeit boven 800 meter. Hij heeft de smaak van kastanje in de eerste infusie. Gele thee is prachtig mild/notig van smaak omdat het een groene thee is die en moistheating proces heeft ondergaan. Hierbij ligt de nog natte gerolde, verhitte thee onder doeken te zweten waardoor enzymen veranderen en de thee zijn zoete, zachte milde smaak krijgt.

     
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *