Waarom Malawi zo gaaf was…

Mijn grote droom was om deze reis te winnen. Waarom? Het was niet het theeland van mijn bucketlist, maar daardoor juist de moeite waard om voor te knokken! Het mooie van reizen naar verschillende theelanden is het continu verbreden van je horizon. Waarom gebeurt dit theeproces in dit land? Waarom gaan processen op elke plantage anders? Waarom wordt thee op deze manier gezet? Overal zit een reden achter. Ik heb zoveel geleerd, mijn gevoelens over de bevolking zijn alle kanten op geslingerd en ik heb zo vreselijk genoten van alles wat op ons pad kwam. Rondgereden worden achter in de laadbak van de pick up, de geuren en vergezichten over oneindig veel thee. Zelfs ’s nachts lopend verdwalen in de blubberige Afrikaanse zandwegen omdat de bus ons niet meer thuis kon brengen…   Veel, heel veel thee drinken, cuppen en zien om een referentiekader op te bouwen. Zelf thee maken om te zien dat het heel veel kennis en vakmanschap vergt. Het productieproces leren begrijpen, de kennis en kunde leren waarderen van iedereen in de theefabriek met de beschikbare middelen in Malawi. De leefomstandigheden van alle mensen op de plantage een klein beetje zien en vooral hele bijzondere mensen leren kennen! Deze reis was echt een geweldig cadeau.

Anja Schukkink

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *