We werden verwelkomd door onze Amerikaanse teamaster, reisleider en tolk Glenn Shark. Het was al donker toen we aan de rit naar het hotel begonnen. Rond 19.00 viel de duisternis al in en Taipei werd gehuld in duizenden lichtjes. Prachtig! We reden door het Xin Dien district. Een prachtig groene omgeving rond de rivier Xin Dien, waar we later zouden eten.

Bij aankomst in het hotel stond ons een verrassing te wachten namelijk een Taiwanese ijsthee. Een plastic  beker met een rietje erin liet ons snel en slok nemen.De smaak was wat waterig en (te) zoet, maar omdat we moe waren en razend nieuwsgierig wat de avond ons verder zou brengen toch lekker.

Na even lekker te zijn opgefrist vertrokken we naar het centrum van Taipe, lande rivieroever. We liepen langs eettentjes met de lekkerste geuren en de mooiste hapjes, maar Glenn nam ons mee over de brug naar zijn favoriete Dim Sum restaurant. Helaas was dat gesloten en kwamen we terecht bij een ander restaurantje waar ze hot pots serveerden. Een grote pan bouillon om vlees, mihoen en groenten te koken. Zelf een ei verdween erin om de smaak compleet te maken!

Na het diner liepen we terug om natuurlijk thee te drinken! In het prachtig liggende Bi Ting Tea house, hangend aan een klif, hadden we de eerste avond al een super leuke thee ervaring. Iedereen om ons heen dronk ook thee:-) Zelfs alle mannen!

Glenn gaf hier zij eerste theepresentatie en hoewel de kwaliteit van de thee niet de allermooiste was, was het een mooie ervaring en genoten we met z’n allen van elkaars vliegervaringen en het prachtige uitzicht. Ook was het een uitgelezen mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen.

We reizen met 8 personen, allemaal verschikkende achtergronden maar allemaal met hetzelfde doel: We willen alles van thee weten! Dat lukt natuurlijk niet, maar het is een mooi doel.

Deirdre Deprettere heeft deze reis uitgestippeld en tot in de puntjes verzorgd. Haar bedrijf: The Way of Tea verzorgt jaarlijks theereizen voor mensen die echt op zoek zijn naar antwoorden in de theewereld.

De eerste avond zit erop en we gaan voldaan slapen..